Salade met vijgen en walnoten
Snel naar recept
Salade met verse vijgen en walnoten uit de tuin van mijn tantetje is echt een feestje! Ik marineer de vijgen in honing, witte wijn en plantaardige margarine. Daarna plaats ik de vijgen kort in de oven en rooster tegelijkertijd walnoten en serranoham in de oven om de smaken in deze salade compleet te maken. Smullen hoor!
Personen
4
Portie
4 stuks
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
- 8 verse vijgen
- 3 eetlepels witte wijn
- 40 gram plantaardige margarine
- 4 eetlepels honing
- 100 gram walnoten
- 100 gram serranoham
- 150 gram fijne gemengde sla
- olijfolie, peper,zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de verse vijgen in vieren en leg ze in een ovenschaal met de snijkanten naar boven.
- Verwarm de margarine, honing en witte wijn en giet het mengsel over de vijgen.
- Leg het serranoham op een bakplaat met bakpapier en leg de walnoten uitgespreid in een kleine ovenschaal.
- Plaats alles in de oven; de vijgen zijn na 5 minuten klaar. Keer ze om en laat ze met de snijkant in de vloeistof afkoelen tot kamertemperatuur.
- Het serranoham is na circa 10 minuten in de oven knapperig.
- De walnoten zijn na circa 10 minuten licht geroosterd. Laat de serranoham en walnoten afkoelen.
- Maak de fijne gemengde sla aan met peper, zout en een scheutje olijfolie en verdeel het over de borden.
- Verdeel de serranoham in stukjes en verdeel hem samen met de vijgen en walnoten over de salade.
Keuken
Hollands