Pompoensoep
Snel naar recept
Rooster de pompoen in de oven om alle smaken vrij te krijgen. Deze bereiding kost even tijd, maar het ruikt heerlijk in je huis en de pompoensoep wordt enorm smaakvol. De soep is af met een scheutje rijstroom en verse thijm erin. Heerlijk bij de lunch met geroosterd brood met olijfolie en zeezout of als delicaat voorgerecht ’s avonds.
Personen
6
Portie
1 pan soep
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
55 minuten
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 2 rode uien
- 1sjalot
- 2 stengels bleekselderij
- 1 liter bouillon
- 4 takjes thijm
- een scheut rijstroom
- olijfolie, zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder de schil van de pompoen en haal de pitten er uit. Snijd het vruchtvlees in grove, gelijke stukken.
- Pel en snipper de ui en de sjalot. Doe de pompoen met de ui en sjalot in een ruime braadslee.
- Schep alles om met 6 eetlepels olijfolie.
- Zet de pompoen in de oven en rooster deze ongeveer 30 minuten tot de pompoen zacht en lichtbruin is.
- Was ondertussen de bleekselderij en snijd hem in kleine ringetjes.
- Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.
- Doe de ui en de bleekselderij in de pan samen met drie eetlepels olijfolie.
- Schep alles om en zet dan het vuur zachtjes aan; bak ongeveer gedurende 10 minuten.
- Voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook en laat het geheel zachtjes 15 minuten pruttelen.
- Haal de geroosterde pompoen/ui/sjalot uit de oven.
- Voeg deze toe aan de bouillon en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met een staafmixer en voeg vlak voor het opdienen een scheutje rijstroom, peper, zout en thijm toe.
Keuken
Italiaans
Zo ziet de pompoen er uit als hij net geroosterd uit de oven komt.