Ciabatta brood kun je heerlijk beleggen en is altijd koemelkvrij. We hebben de bavette gekruid met peper, zout en rozemarijn. Dit smaakvolle vlees combineert prima met zoete uien. Alles bij elkaar een stevig gevulde, smakelijke lunch!
Personen
4
Portie
4 stuks
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
40 minuten
Ingrediënten
2 ciabatta ‘s
75 gram rucola
500 gram bavette
takje rozemarijn
Zoete uien:
2 rode uien
1/2 eetlepel zeezout
3 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel azijn
35 gram rietsuiker
50 ml water
Instructies
Pel de ui en snijd deze in ringen van ca een halve cm dikte.
Fruit de ui zachtjes aan in 1 eetlepel olie (3 minuten), voeg zeezout toe en fruit nog 3 minuten.
Voeg suiker, azijn en water toe en laat 30 minuten zachtjes pruttelen tot het vocht verdampt is.
Leg ondertussen de bavette op een snijplank, strooi er zeezout en peper op.
Leg enkele puntjes rozemarijn op het vlees en klop het (beide kanten) in met een deegroller.
Het rundvlees wordt hierdoor mals en bakt mooier doordat het op kamertemperatuur is.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de bavette circa 4 minuten op elke kant.
Laat het vlees even rusten.
Snijd ondertussen de ciabatta ’s open en deel ze door midden.
Verdeel de rucola op de broodjes, snijd de bavette in dunne plakken.
Verdeel de bavette en zoete ui tussen de broodjes.
Zo ziet de bavette er uit als hij gekruid op de snijplank ligt. Mocht je geen bavette kunnen krijgen dan is dit gerecht ook heerlijk met entrecote of bief.