Toffe peren crumble
Snel naar recept
Deze koemelkvrije toffe peren crumble is zo gemaakt en heerlijk als nagerecht! Kruimeldeeg is lekker op stukjes peer of stukjes peer gemengd met stukjes appel als je van een iets frissere smaak houdt! In de zomer maak ik deze kruimels vaak met rode bessen of op rabarberstukjes. Je kunt hier allerlei varianten mee maken. Kortom een super tof nagerecht voor iedereen die last heeft van een koemelkallergie of lactose-intolerantie.
Personen
4
Portie
4 porties
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
- 2 peren
- 2 appels
- 1 tot 2 eetlepels rietsuiker
- 125 gram bloem
- 75 gram plantaardige margarine
- 100 gram witte basterdsuiker
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
- Snij de peren en appels in kleine stukjes, bestrooi ze met rietsuiker en leg ze in de overschaal.
- Snij de margarine in kleine stukjes en voeg bloem, basterdsuiker en zout toe.
- Wrijf het mengsel tussen je handen tot het kruimels vormt.
- Strooi het kruimeldeeg op het fruit.
- Bak het geheel ca. 30 minuten in de oven tot de kruimels goudbruin zijn.
Keuken
Hollands