Lactosevrije goulash uit de römertopf
Lactosevrije goulash uit de römertopf is een heerlijk, smaakvol gerecht. Ik maak de goulash met rookspekjes, varkenspoulet, ui, paprika, augurk en tomatenpuree. Doordat de goulash lekker lang staat te sudderen in de oven wordt het een super smaakvol geheel.
Ik gebruik bouillon om het gerecht in te stoven, dus prima geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie of koemelkallergie. Deze lactosevrije goulash uit de römertopf bevat daardoor ook maar weinig calorieën. Het is dus een handig gerecht om na alle feestdagen op tafel te zetten. Mocht je geen römertopf hebben, dan kun je dit gerecht ook heel goed in een pan bereiden. Laat het geheel dan een uur zachtjes sudderen op een heel klein pitje.
Wij eten de goulash met rijst en sperzieboontjes. Lekker hoor!
Ingrediënten
- 200 gram gerookte ontbijtspekjes
- 400 gram varkenspoulet
- 2 rode uien
- 1 paprika
- 4 grote augurken
- 1 blikje tomatenpuree
- 1/2 bouillontablet
- peper, zout, paprikapoeder
- scheutje zonnebloemolie
- ca. 2 eetlepels maïzena of blanke roux
Instructies
- Plaats de römertopf een half uur in koud water.
- Bak de rookspekjes uit in een beetje zonnebloemolie, bak daarna het varkensvlees mee.
- Snij de uien in dunne ringen en fruit kort mee, voeg peper, zout en paprikapoeder toe.
- Breng het vlees-ui mengsel over naar de römertopf.
- Voeg fijn gesneden paprika, augurk en tomatenpuree toe.
- Voeg water toe tot het mengsel bijna onder staat en verkruimel de bouillontablet er boven.
- Plaats de römertopf in een koude oven.
- Zet de oven op 200 graden en laat het geheel 1,5 uur stoven.
- Bind de goulash met maïzena of blanke roux.