Eierkoeken
Snel naar recept
Eierkoeken uit de winkel bevatten bijna altijd (sporen van) melk. Daarom maken we gewoon lekker zelf eierkoeken. Zelf eierkoeken maken is lang niet zo moeilijk als het lijkt; veel succes en geniet van je eigen eierkoekjes bij het ontbijt!
Personen
4
Portie
15 stuks
Voorbereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
12 minuten
Totale tijd
32 minuten
Ingrediënten
- 105 gram bloem tippo 00
- 3 eieren
- 105 gram fijne kristalsuiker
- snufje zout
Instructies
- Laat de eieren op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 190 graden.
- Splits de eieren en doe de eiwitten en een snufje zout in de beslagkom.
- Mix de eiwitten stijf en voeg beetje bij beetje 75 gram kristalsuiker toe tot de suiker volledig is opgelost in de eiwitten.
- Klop de eidooiers met 30 gram suiker tot een dikke, romige vla ontstaat. Dit duurt 5 – 10 minuten.
- Zeef de bloem boven de romige vla en schep deze er voorzichtig doorheen.
- Spatel dan in delen het eiwitschuim erdoor heen. Zorg dat het goed mengt en vergeet niet om langs de onderkant van de beslagkom te spatelen.
- Doe het mengsel in een spuitzak.
- Spuit rondjes van ca. 7 cm doorsnee op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de eierkoeken in 10 – 12 minuten tot ze goudbruin zijn.
Keuken
Hollands