Kook Koemelkvrij!

De soeptoppertjes

Soepen zijn altijd heerlijk. We eten vaak soep bij de lunch en als voorgerecht bij het avondeten. Maar soep verdwijnt ook ’s avonds laat uit de koelkast als onze tieners honger hebben.

De soeprecepten op deze pagina bevatten geen slagroom, maar zijn wel allemaal vol van smaak. In de zomer maak ik soep het liefst van verse groenten, zoals courgette en tomaten uit de eigen groentetuin. In de herfst maak ik graag soepen die een warme, volle smaak hebben. Ik gebruik dan vaak gember, thijm, rozemarijn en kokosmelk in de soepen.

Een andere manier om veel smaak aan soep te geven is door groentes vooraf te roosteren. Kijk maar eens naar de recepten van de pompoensoep of de gele paprikasoep. Het kost vaak wat meer tijd, maar een “gewoon” soepje wordt daardoor een echte smaakbom.


recept koemelkvrije heldere aspergesoep

Heldere aspergesoep

Heldere aspergesoep is bij ons favoriet in het voorjaar! Wij wonen gelukkig in het deel van Nederland waar asperges volop verkrijgbaar zijn. De Nederlandse aspergeteelt […]

Lees meer

Recept voor geurige noedelsoep

Geurige noedelsoep

Deze geurige noedelsoep met Chinese kool behoort echt tot de categorie comfort food! Fruit een rode ui aan met kurkuma, zoete chilisaus en gember en […]

Lees meer

Recept voor koemelkvrije soep van geroosterde pompoen

Pompoensoep

Rooster de pompoen in de oven om alle smaken vrij te krijgen. Deze bereiding kost even tijd, maar het ruikt heerlijk in je huis en […]

Lees meer

Recept voor koemelkvrije tomatensoep

Verse tomatensoep

Koemelkvrije verse tomatensoep is het lekkerst als je hem met rode, rijpe tomaten maakt. Het is even een karweitje om de tomaten te ontvellen, maar […]

Lees meer