De soeptoppertjes
Soepen zijn altijd heerlijk. We eten vaak soep bij de lunch en als voorgerecht bij het avondeten. Maar soep verdwijnt ook ’s avonds laat uit de koelkast als onze tieners honger hebben.
De soeprecepten op deze pagina bevatten geen slagroom, maar zijn wel allemaal vol van smaak. In de zomer maak ik soep het liefst van verse groenten, zoals courgette en tomaten uit de eigen groentetuin. In de herfst maak ik graag soepen die een warme, volle smaak hebben. Ik gebruik dan vaak gember, thijm, rozemarijn en kokosmelk in de soepen.
Een andere manier om veel smaak aan soep te geven is door groentes vooraf te roosteren. Kijk maar eens naar de recepten van de pompoensoep of de gele paprikasoep. Het kost vaak wat meer tijd, maar een “gewoon” soepje wordt daardoor een echte smaakbom.
Heldere aspergesoep
Heldere aspergesoep is bij ons favoriet in het voorjaar! Wij wonen gelukkig in het deel van Nederland waar asperges volop verkrijgbaar zijn. De Nederlandse aspergeteelt […]
Geurige noedelsoep
Deze geurige noedelsoep met Chinese kool behoort echt tot de categorie comfort food! Fruit een rode ui aan met kurkuma, zoete chilisaus en gember en […]
Kleurrijke geroosterde paprikasoep
Deze koemelkvrije en lactosevrije paprikasoep is toch vol van smaak doordat je de paprika's eerst roostert in de oven. Het is even een prul werkje […]
Licht gebonden ossenstaartsoep met Madeira
Koemelkvrije ossenstaartsoep met een scheutje Madeira. Hoe lekker kan het wel niet zijn!! Mijn broer en ik kozen ossenstaartsoep met Madeira altijd voor onze verjaardagen. […]
Pompoensoep
Rooster de pompoen in de oven om alle smaken vrij te krijgen. Deze bereiding kost even tijd, maar het ruikt heerlijk in je huis en […]
Verse tomatensoep
Koemelkvrije verse tomatensoep is het lekkerst als je hem met rode, rijpe tomaten maakt. Het is even een karweitje om de tomaten te ontvellen, maar […]
Courgettesoep met croutons
Courgettesoep is altijd lekker en kun je serveren met croutons, maar ook met gehaktballetjes, reepjes gerookte zalm en garnalen. […]