Bio aardappeltjes in de schil
Snel naar recept
Mijn zwager is boer en teelt allerlei soorten aardappelen. De rode, onbespoten bio aardappeltjes die geteeld worden met behulp van strokenteelt vinden wij het allerlekkerste. Wij maken de bio aardappeltjes met schil klaar in de oven, zodat de smaak goed tot zijn recht komt. Aardappeltjes in de schil zijn lekker met een kruidensausje, komkommer, haricots en een tartaartje!
Personen
4
Portie
4 porties
Voorbereidingstijd
5 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
- Aardappeltjes:
- 800 gram rode bio aardappeltjes
- zonnebloemolie en zeezout
- Kruidensaus:
- 8 eetlepels mayonaise
- 1/2 eetlepel azijn
- 4 kleine pittige augurkjes
- peper, zeezout
- 1 takje rozemarijn
Instructies
- Boen het zand van de bio aardappelen, verdeel ze in gelijke stukken en kook ze 10 minuten voor in de schil.
- Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie en verdeel de aardappelen in de ovenschaal. Strooi flink zeezout en een beetje zonnebloemolie over de aardappelen.
- Pof de aardappelen gedurende 30 minuten in een oven van 200 graden. Schep de aardappelen halverwege de oventijd een keer om.
- Maak ondertussen het kruidensausje klaar.
- Snipper de augurkjes zo fijn mogelijk, ris de rozemarijnnaaldjes los en snijd deze ook zo fijn mogelijk.
- Vermeng nu alle ingrediënten voor het sausje, voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik is.
- Proef en breng op smaak met peper, zout en rozemarijn.
Keuken
Hollands