Griekse rijst met souvlaki
Snel naar recept
Griekse rijst met souvlaki is heerlijk met tzatziki en een frisse salade. Maak de tzatziki ruim van tevoren, zodat de smaken lekker kunnen doortrekken en marineer het vlees minimaal 30 minuten. Een heerlijk fris gerecht voor een zomerse dag.
Personen
4
Portie
4 porties
Voorbereidingstijd
40 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
1 uur
Ingrediënten
- – Souvlaki:
- 400 gram scharrel kippendij
- 1 eetlepel oregano
- 1 citroen
- zout en peper
- – Griekse rijst:
- 300 gram rijst
- 1 blik tomaten op sap
- 300 ml kippenbouillon
- olijfolie, zout en peper
Instructies
- Snijd de kippendijen in reepjes.
- Snipper de ui heel fijn.
- Maak de marinade van de helft van de ui, het uitgeknepen citroensap, de oregano, peper en zout en 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg het mengsel toe aan de kippenreepjes en laat het geheel een half uur marineren.
- Fruit de rest van de ui aan in olijfolie.
- Spoel de rijst af in een zeef onder koud water en voeg de rijst toe aan de ui.
- Roer deze even goed door doe dan de tomaten op sap en de kippenbouillon erbij.
- Laat ongeveer 20 minuten koken en breng op smaak met peper en zout.
- Haal ondertussen de kippenreepjes uit de marinade en bak deze om-en-om in de koekenpan.
- Serveer de Griekse rijst met souvlaki met tzatziki en een lekkere frisse salade.
Keuken
Grieks