Hoofdgerechten
Het is niet zo moeilijk om een koemelkvrij hoofdgerecht klaar te maken. Meestal kom je al een heel eind als je gaat bakken in zonnebloemolie of plantaardige boter in plaats van normale margarine of roomboter. Het maken van smakelijke sausjes of een zacht smakende risotto vergt wat meer fantasie. Je vindt hier recepten met heerlijke sausjes en andere smaakvolle koemelkvrije en lactosevrije alternatieven.
Koemelkvrije ragout in een pasteitje
Koemelkvrije (lactosevrije) ragout kun je heel gemakkelijk zelf maken. In veel kant-en-klare blikjes zit slagroom en roomboter. Ik maak ragout daarom lekker zelf. Ik maak […]
Hoe kook ik asperges?
Verse asperges zijn heerlijk, super gezond en ook nog eens heel simpel klaar te maken! Hoe kook ik asperges? 1. Schil de asperges met een […]
Lactosevrije hamburger in een pitabroodje
Een lactosevrije hamburger maak je gemakkelijk zelf met een pitabroodje. Pitabroodjes zijn namelijk altijd lactosevrij/koemelkvrij. We maken de hamburgers lekker vers met gehakt van de […]
Lactosevrije goulash uit de römertopf
Lactosevrije goulash uit de römertopf is een heerlijk, smaakvol gerecht. Ik maak de goulash met rookspekjes, varkenspoulet, ui, paprika, augurk en tomatenpuree. Doordat de goulash […]
Winterse ovenschotel met spruitjes
Winterse ovenschotel met spruitjes; dat is echt smikkelen op een mooie winterse dag! Ik heb deze ovenschotel gemaakt met kleine spruitjes van de Boerderijwinkel. Die […]
Venkel met geschnetzeltes en pasta
Verse venkel combineert heerlijk met pasta en romige vleesreepjes, ook wel geschnetzeltes genoemd! De saus is gemaakt van een roux met bouillon en we romen […]
Ciabatta met bavette, rucola en zoete ui
Ciabatta brood kun je heerlijk beleggen en is altijd koemelkvrij. We hebben de bavette gekruid met peper, zout en rozemarijn. Dit smaakvolle vlees combineert prima […]
Bio aardappeltjes in de schil
Mijn zwager is boer en teelt allerlei soorten aardappelen. De rode, onbespoten bio aardappeltjes die geteeld worden met behulp van strokenteelt vinden wij het allerlekkerste. […]
Salade met vijgen en walnoten
Salade met verse vijgen en walnoten uit de tuin van mijn tantetje is echt een feestje! Ik marineer de vijgen in honing, witte wijn en […]
Griekse rijst met souvlaki
Griekse rijst met souvlaki is heerlijk met tzatziki en een frisse salade. Maak de tzatziki ruim van tevoren, zodat de smaken lekker kunnen doortrekken en […]
Risotto met peultjes en doperwten
Deze risotto is zacht van smaak en combineert goed met plakjes beenham. De risotto krijgt een beetje bite door er peultjes en doperwten aan toe […]