Koemelkvrije ragout in een pasteitje
Koemelkvrije (lactosevrije) ragout kun je heel gemakkelijk zelf maken. In veel kant-en-klare blikjes zit slagroom en roomboter. Ik maak ragout daarom lekker zelf. Ik maak eerst een roux met een goede, smaakvolle bouillon. Dan voeg ik de kipfilet toe en uiteindelijke “room” ik de ragout af.
Als je niet goed tegen slagroom en dergelijke kunt, werkt het heel goed om je gerechten “af te romen” met een eidooier die je losklopt in rijstroom. Je gerecht wordt daardoor net zo smaakvol en “romig”. Je moet wel opletten dat de ragout niet echt meer kookt als je de eidooier erdoor heen roert, anders krijg je gebakken ei in je ragout.
Ik serveer de koemelkvrije ragout met rijst of in een pasteitje. Lees even goed de verpakking van het pasteitje, want sommigen bevatten roomboter.
Smakelijk eten!!
Ingrediënten
- 1 kg scharrelkippendij
- 1 ui
- 1 wortel
- 1,5 liter kippenbouillon
- 60 gram bloem
- 60 gram plantaardige margarine
- 50 ml rijstroom
- 1 eidooier
- peper, zout, peterselie
- koemelkvrije ragoutbakjes
Instructies
- Doe de kip met fijn gesneden ui, wortel, bouillontablet (of bouquet garni) en 1,5 liter water in de pan.
- Laat de bouillon ca. 1 uur op een zacht pitje trekken.
- Zeef de bouillon en snij de kipfilet fijn.
- Smelt de boter en voeg op zacht vuur de bloem toe en roer goed door gedurende een paar minuten.
- Voeg in kleine delen de hete bouillon toe en blijft steeds goed roeren.
- Als de roux op de gewenste dikte is voeg je de fijn gesneden kip toe.
- Maak de ragout op smaak met peper, zout en peterselie.
- Zet de pan van het vuur, de ragout mag hierna niet meer koken.
- Klop de eidooier los met rijstroom en roer het mengsel door de ragout.
- Serveer de ragout in een pasteibakje.