Lactosevrij worstenbrood
Snel naar recept
Voor lactosevrij worstenbrood heb je verrassend weinig ingrediënten nodig. We maken een basisrecept voor gistdeeg en vullen dat met lekker gehakt.
Kijk voor nuttige tips bij het maken van gistdeeg op goed gerezen gistdeeg, dan kan je worstenbrood echt niet mislukken. Een beetje kneden en rijzen en voor je het weet staat er heerlijk geurend lactosevrij worstenbrood op je aanrecht te dampen!
Smakelijk!
Personen
8
Portie
2 worstenbroden
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
25 minuten
Wacht tijd
1 uur, 30 minuten
Totale tijd
55 minuten
Ingrediënten
- 14 gram gedroogde gist
- beetje poedersuiker
- 200 ml lauwwarm water
- 450 gram bloem
- 50 gram gesmolten plantaardige margarine
- 2 scharreleieren
- 500 gram ongekruid half-om-half-gehakt
- paneermeel, peper, zout
Instructies
- Los de zakjes gist op in water in een beslagkom en strooi er een beetje poedersuiker op.
- Laat circa 5 minuten staan, zodat de gist al een beetje op gang komt.
- Voeg de bloem toe en daarboven op 1 losgeklopt ei en de zachte margarine.
- Kneed het deeg circa 5 minuten met de mixer en daarna nog enkele minuten met de hand op een schoon aanrechtblad tot het een bal wordt.
- Doe het deeg in de beslagkom en dek af met een natte theedoek of plastic zak.
- Laat het deeg circa 1 uur rijzen bij kamertemperatuur tot het verdubbeld is.
- Kneed ondertussen de vulling van gehakt, paneermeel, peper en zout.
- Verdeel het deeg in twee stukken en maak er twee rechthoekige lappen van ca. 1 cm dikte van.
- Verdeel ook de vulling in twee delen, rol er twee worsten van en leg deze op de deeglappen.
- Sla het deeg om de worsten heen, druk de lange kanten op elkaar.
- Leg ze met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier.
- Strijk losgeklopt ei op de bovenkant.
- Dek het worstenbrood af en laat ca. 30 minuten na rijzen bij kamertemperatuur.
- Bak het worstenbrood in ca. 25 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven van 200 graden.