Lactosevrije hamburger in een pitabroodje
Snel naar recept
Een lactosevrije hamburger maak je gemakkelijk zelf met een pitabroodje. Pitabroodjes zijn namelijk altijd lactosevrij/koemelkvrij. We maken de hamburgers lekker vers met gehakt van de slager. Je moet wel even opletten dat je koemelkvrije paneermeel en (curry) ketchup gebruikt.
We garneren de lactosevrije hamburger met verse rauwkost. Nog een beetje curry ketchup er op en smullen maar.
Personen
4
Portie
4 porties
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten
Ingrediënten
- 4 pitabroodjes
- 300 gram ongekruid gehakt
- 2 tomaten
- 2 zoetzure grote augurken
- rucola of veldsla
- curry ketchup
- zonnebloemolie
- paneermeel, peper, zout
Instructies
- Maak het gehakt aan met peper, zout en paneermeel en maak er 4 platte hamburgers van.
- Bak de hamburgers in zonnebloemolie gedurende ca. 3 minuten aan elke kant.
- Bak ondertussen gedurende 6 minuten de pitabroodjes af in een voorverwarmde oven van 220 graden.
- Snij de tomaten en augurken in smalle schijfjes.
- Snij de pitabroodjes open en leg alle ingrediënten in het broodje.
Keuken
Hollands