Geurige noedelsoep
Snel naar recept
Deze geurige noedelsoep met Chinese kool behoort echt tot de categorie comfort food!
Fruit een rode ui aan met kurkuma, zoete chilisaus en gember en het geurt meteen heerlijk in je keuken. Voeg bouillon, noedels en Chinese kool toe. Laat het geheel 4 minuten koken en voeg op het laatste moment verse, knapperige lente-ui ringetjes toe. Breng de soep eventueel verder op smaak met sambal manis.
Deze geurige noedelsoep heeft een heerlijke warme, volle smaak door het aanfruiten van de specerijen en is ook nog eens snel klaar!
Personen
4
Portie
1 pan
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten
Ingrediënten
- 125 gram noedels
- 1 rode ui
- 500 gram Chinese kool
- 2 lente-uitjes
- 1,5 liter bouillon
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 2 cm verse geraspte gember of 2 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels zoute sojasaus
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- 2 theelepels kurkuma poeder
Instructies
- Snijd de rode ui in halve ringen, de lente-ui in kleine ringetjes en de Chinese kool in smalle reepjes.
- Fruit de ui zachtjes aan in de olie en voeg kurkuma, gember en chilisaus toe.
- Laat de specerijen zachtjes mee fruiten.
- Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat de kool en noedels 4 minuten mee koken.
- Voeg op het laatste moment de knapperige lente-ui en sojasaus toe.