Tzatziki
Snel naar recept
Tzatziki is een heerlijke saus die je prima koemelkvrij en lactosevrij kunt maken. Wij vinden tzatziki lekker met een stokbroodje of bij Griekse rijst met souvlaki, maar ook heerlijk bij een verantwoorde groentedip met bijvoorbeeld stukjes komkommer, kleine tomaatjes en worteltjes.
Personen
4
Portie
1 schaaltje
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
5 minuten
Wacht tijd
1 uur
Totale tijd
15 minuten
Ingrediënten
- 1/2 komkommer
- keukenzout
- 1/2 sjalotje
- 1/3 liter mild en creamy soja yoghurt
- 5 stengels bieslook
- verse peper, scheutje olijf- of zonnebloemolie
- (munt blaadjes)
Instructies
- Schil de komkommer en rasp hem grof.
- Strooi er flink zout op en laat circa 10 minuten intrekken.
- Laat de komkommer rasp in een zeef uitlekken.
- Voeg super fijn gesnipperde sjalot, fijn geknipte bieslook, mild en creamy soja yoghurt, flink veel verse peper en een scheutje zonnebloemolie toe.
- Meng het goed door elkaar, proef even en laat het mengsel minimaal een uur in de koelkast op smaak komen.
- Garneer eventueel met vers geknipte muntblaadjes.
Keuken
Grieks