Weetjes
Lees hier alle achtergrondinfo over koemelkallergie en lactose-intolerantie. En lees alle nuttige tips en trics over bepaalde kook- en bereidingstechnieken, zodat je gerechten zeker een succes worden.
Wat is een lactose-intolerantie of koemelkallergie.
Wat is een lactose-intolerantie of koemelkallergie, hoe kom je er aan en hoe kun je er het beste mee omgaan. Klik op de artikelen hier onder.
Wat is koemelkallergie
Koemelkallergie behoort tot de categorie voedselallergieën. Bij een voedselallergie worden de klachten veroorzaakt door een reactie van het afweersysteem op bepaalde eiwitten, de zogenaamde allergenen. Het […]
Wat is lactose-intolerantie
Bij een lactose-intolerantie kun je lactose niet goed verteren. Lactose is een natuurlijke melksuiker en is een bestanddeel van o.a. melk, yoghurt, kwark, vla en […]
Lees hier nuttige informatie en achtergronden over bepaalde kooktechnieken.
Als je gaat koken voor iemand met een lactose-intolerantie of koemelkallergie moet je de recepten vaak een beetje aanpassen, omdat je sommige dingen zoals slagroom en kant-en-klare pakjes en mixen niet kunt gebruiken. Dat is helemaal niet erg, want als je een beetje handig bent in de keuken kun je zonder koemelk(producten) heerlijke gerechten maken. In de artikelen hier onder leggen we wat meer uit over de kooktechnieken die we vaak in onze recepten gebruiken .
Hoe kook ik asperges?
Verse asperges zijn heerlijk, super gezond en ook nog eens heel simpel klaar te maken! Hoe kook ik asperges? 1. […]
Goed gerezen gistdeeg; 5 gouden tips!
Goed gerezen gistdeeg is de basis voor veel lekkere, koemelkvrije en lactosevrije gerechten. Brooddeeg of gistdeeg is de basis voor […]
De lekkerste jam van mijn moeder
Zelf gemaakte jam is altijd geschikt voor mensen met een koemelkallergie of lactose intolerantie en is per definitie ook de […]