Brosse biscotti met walnoten
Snel naar recept
Deze brosse biscotti koekjes zijn heerlijk bros en smaakvol en ook nog eens koemelk- en lactosevrij! Het recept is gebaseerd op de Italiaanse biscotti die relatief hard is. De Italianen dopen hun biscotti (cantucci) dan ook in een kopje espresso of limoncello na het diner, zodat de koekjes zacht worden.
Wij gebruiken ongeveer dezelfde ingrediënten, maar we mixen eerst de eieren met de suiker luchtig en we scheppen daarna de droge ingrediënten er door heen. Hierdoor wordt de biscotti echt super bros. Je kunt deze brosse biscotti luchtdicht gemakkelijk twee of drie weken bewaren, alhoewel ze bij ons tegen die tijd al lang op zijn.
Personen
6
Portie
50 koekjes
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur, 15 minuten
Ingrediënten
- 225 gram tippo 00 bloem
- 150 gram fijne kristalsuiker
- snufje zout
- 8 gram bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 gram walnoten
- 2 eieren
- 1 eidooier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix in een beslagkom de eieren, eidooier, suiker en vanillesuiker totdat het een romige vla wordt (ca. 5 minuten).
- Meng de droge ingrediënten door elkaar en voeg ze toe aan het ei-suiker mengsel.
- Schep op het laatst de walnoten er door heen.
- Schep het deeg als twee dikke rollen van ca. 30 cm lang en 6 cm breed op de bakplaat.
- Bak ze 45 minuten in de oven.
- Laat ze circa 5 minuten afkoelen en snij de rollen voorzichtig in plakken van ongeveer 1 cm dik met een super scherp mes.
- Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 5 minuten.
- Draai de koekjes om en bak ze 5 minuten aan de andere kant.
Keuken
Hollands