Kleine cakejes
Snel naar recept
Cake kun je prima zonder koemelk en kant-en-klare mixen bakken. Gebruik verse eieren op kamertemperatuur. Dat zorgt er voor dat er “lucht” in je gebak komt. En natuurlijk moet je plantaardige margarine kopen. Maar alles bij elkaar is koemelk vrije cake bakken helemaal niet zo ingewikkeld en je kunt er allerlei gezellige varianten op bedenken. Dus succes verzekerd met onderstaand recept.
Personen
4
Portie
12 stuks
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten
Ingrediënten
- 200 gram plantaardige margarine
- 200 gram kristalsuiker
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels citroensap
- 4 eieren
- 200 gram bloem
Instructies
- Laat de eieren en margarine op kamertemperatuur komen en verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de margarine en suiker in een beslagkom en mix tot het mengsel romig is (ca. 10 minuten).
- Voeg het citroensap en de vanillesuiker toe.
- Voeg één voor één de eieren toe en blijf mixen.
- Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het luchtige mengsel.
- Verdeel het mengsel over 12 ingevette cakevormpjes.
- Plaats een bak met water onder in de oven.
- Plaats de cakejes in het midden van de oven en bak ze ongeveer 30 minuten.
- Controleer of de cakejes gaar zijn door er een satéstokje in te prikken. Het satéstokje moet er droog uit komen.
Keuken
Hollands