Schuimpjes
Snel naar recept
Schuimpjes zijn zo gemaakt met overgebleven eiwitten. Lekker bij de thee of koffie!
Personen
6
Portie
1 bakplaat
Voorbereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
2 uren
Totale tijd
2 uren, 10 minuten
Ingrediënten
- 2 scharreleiwitten
- 60 gram fijne kristal- of basterdsuiker
- 60 gram poedersuiker
- snuifje zout
- cacaopoeder
Instructies
- Maak de beslagkom en mixhaken goed schoon en vetvrij met kokend heet water en zeep.
- Verwarm de oven voor op 100 graden.
- Doe de eiwitten en een snuifje zout in de beslagkom.
- Mix de eiwitten stijf en doe beetje bij beetje de kristalsuiker erbij tot de suiker volledig is opgelost in de eiwitten.
- Spatel voorzichtig de poedersuiker er door als het eiwit helemaal stijf geklopt is.
- Leg bakpapier op de bakplaat.
- Spatel het eiwit in een spuitzak en knip het topje eraf.
- Spuit egale rondjes op het bakblik of schep met een lepel gelijke hoopjes op de bakplaat.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de schuimpjes ongeveer 90 tot 120 minuten bij 100 graden.
- De tijdsduur is afhankelijk van de grootte van de schuimpjes.
- De schuimpjes zijn klaar als ze droog aanvoelen.
- Bestrooi de schuimpjes met cacaopoeder en leg ze op een serveerschaal.
Keuken
Hollands